reklam

9 Ağustos 2014 Cumartesi

Kuru dolma tarifi

Merhaba değerli uğrak portal okuyucuları bu gün tarifini vereceğimiz yemeğin adı  Kuru dolma tarifi Kuru dolma tarifi için malzemeler ... thumbnail 1 summary
Kuru dolma tarifı

Merhaba değerli uğrak portal okuyucuları bu gün tarifini vereceğimiz yemeğin adı Kuru dolma tarifi

Kuru dolma tarifi için malzemeler

  • Kurutulmuş patlıcan - 10 adet
  • Kurutulmuş dolmalık biber - 10 adet
  • Orta yağlı kıyma - 500 Gr
  • İnce bulgur - 1 çay bardağı
  • Pirinç - 1 su bardağı
  • Haşlanmış nohut - 1 su bardağı
  • Biber salçası - 1 yemek kaşığı
  • Domates salçası - 1 yemek kaşığı
  • Orta boy soğan - 4 adet
  • Tuz - 1 çay kaşığı
  • Karabiber - 1 çay kaşığı
  • Pul biber - 1 çay kaşığı
Kuru dolmanın sosu için malzemeler
  • Biber salçası - 1 yemek kaşığı
  • Kuru nane - 1 yemek kaşığı
  • Sarımsak - 8 diş
  • Margarin - 2 yemek kaşığı
  • Nar ekşisi - 2 yemek kaşığı
Kuru dolma tarifinin hazırlanışı
  1. Kurutulmuş patlıcan ve dolmalık biberlerimizi bir gece önceden ıslatıyoruz.
  2. 1 gün sonra yumuşayan sebzelerin suyunu süzüyoruz.
  3. Güzelce bir tencereye yerleştiriyoruz ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su dolduruyoruz ve 10 dakika boyunca haşlıyoruz. 
  4.  Haşladığınız kurutulmuş sebzelerimizi iyice süzüp bir kenarı kaldırıyoruz. 
  5. Kıyma, haşlanmış nohut, bulgur, ince kıyılmış kuru soğan, pirinç, domates ve biber salçaları, tuz, karabiber, kırmızı biberi büyük bir kasede karıştırın.
  6. Hazırlamış olduğumuz bu karışıma 2 yemek kaşığı su ekliyoruz.
  7. Haşlamış olduğumuz kuru biber ve patlıcanın içerisini doldurup güzelce tenceremizin içerisine diziyoruz.
  8. Tencerenin yarısına kadar su doldurup orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
  9. Dolmalarımız pişerken bizde bir yandan sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. 
  10. Eritilmiş margarin ile dövülmüş sarımsağımızı bir müddet kavuruyoruz.
  11. Nane, salça ve nar ekşimizi de ilave ederek 5 dakika daha pişiriyoruz.
  12. Hazırlamış olduğumuz sosu pişmiş olan dolmaların üzerinde gezdiriyoruz ve 15 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. 
  13. Sıcak olarak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...

Bu ve benzer tariflere daha hızl ulaşmak için bizi sosyal ağlarda takip edebilirsiniz. 


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Mesajınız bir yönetici tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.