Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet bayat tost ekmeği,
- 1 su bardağı vişne suyu,
- 1 kase dondurulmuş vişne.
- 1,5 su bardağı süt,
- 5 çorba kaşığı toz şeker,
- 2,5 çorba kaşığı un,
- 1 adet yumurta,
- 1 paket vanilya,
- Fındık büyüklüğünde margarin.
Bayat tost ekmeklerini fırında kızartıp, vişne suyuyla ıslayalım.
Muhallebisi için; tencereye sütü, toz şekeri, yumurtayı, vanilyayı, unu koyalım ve orta ateşte koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak pişirelim.
Ocaktan almamıza yakın margarini ilave edelim ve karıştıralım.
Hazırladığımız tost ekmeklerinin dört tanesini servis tabağına koyalım.
Üzerlerine muhallebi sürelim ve muhallebinin üzerine üçer tane vişne koyup, tost ekmeği ile kapatalım.
Üzerlerine yeniden muhallebi sürüp, vişne ile süsleyelim.
Vişneli Ekmek Tatlımızı buzdolabında 2-3 saat dinlendirip, soğuk olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Bu ve benzeri tarifleri sizlerle paylaşabilmemiz için bizi sosyal ağlarda takip edebilirsiniz.
Hiç yorum yok
Yorum Gönder
Mesajınız bir yönetici tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.